קידום אתרים אורגני הוא כלי שיווקי יעיל, מטרתו לשפר את נראות וחשיפת האתר בתוצאות החיפוש של גוגל ושאר מנועי החיפוש, להגדיל את כמות הכניסות לאתר (טראפיק) ולשפר תוצאות עסקיות. בתחום קידום אתרים במנועי החיפוש יש טכניקות שונות ומגוון רחב של פרקטיקות וכלים, התחום דינמי ומשתנה כל הזמן, ומידי שנה יש שיטות חדישות ועדכניות המותאמות בין היתר לעדכוני האלגוריתמים במנועי החיפוש, ובראשם גוגל.
איך נראה תחום קידום האתרים ב-2021? פנינו למומחים והכנו עבורכם כתבה בנושא.
להתייחס נכון לעדכוני הליבה של גוגל
גוגל מבצעת 3-2 עדכוני ליבה בשנה, אך ב-2021 החברה שינתה מעט את מדיניות ותדירות עדכוני הליבה, לכן כבר בחודש יוני האחרון החברה שחררה עדכון רחב למדי, ובנוסף היא עדכנה כי צפוי עדכון משמעותי נוסף בחודש יולי. העדכון שיצא בחודש יוני יכול להשפיע על דירוג האתר המקודם, הדירוג יכול לעלות, לרדת או להישאר באותו מקום.
אם אתם מקדמים כמה אתרים במקביל וגיליתם לאחר עדכון הליבה האחרון כי הדירוג של האתרים ירד אין צורך להילחץ ולהתחיל לרכוש קישורים, עדיף להמתין עד לשחרור עדכון הליבה הבא כדי לבדוק את דירוג האתרים ורק אז כדאי לתכנן תוכנית פעולה לשיפור הדירוג.
מתמקדים ב-SERP
לפי הנתונים, כמחצית מתוצאות החיפוש זוכות לאפס הקלקות בגוגל, הסיבה לכך היא שינוי במבנה דף תוצאות החיפוש בגוגל. כיום, כאשר אנחנו מחפשים ביטוי מסוים בחלונית החיפוש של גוגל אנו מקבלים דף תוצאות המורכב מחלק עליון בו מופיעות מודעות הפרסום הממומן, ומתחתיו מופיעות התוצאות האורגניות. בחלק מהחיפושים מופיע בראש הדף מידע תמציתי (תוצאת אפס) המספק מענה מהיר לחיפוש שביצענו, וכמקדמי אתרים אנו מעוניינים להופיע בסכימה העליונה.
כמו כן, לאחר העדכון הקודם של גוגל, אתרים המציעים תוכן רלוונטי הכולל שאלות ותשובות נפוצות זוכים לדירוג גבוה, לכן כדאי לעדכן תכנים קיימים באתרים המקודמים, להוסיף שאלות ותשובות ולהציע תכנים בעלי ערך ומידע שימושי ורלוונטי לגולשים.
תכנים באתרים הכוללים שאלות ותשובות יכולים להופיע בראש דף תוצאות החיפוש, אך חשוב לזכור שגם המתחרים שלכם מודעים לכך, לכן אין צורך לשנות את כל התכנים באתר ועליכם להתייחס לטכניקה החדשה כיצירת נכס דיגיטלי בדף התוצאות של מנוע החיפוש (SERP – Search Engine Result Page). בנוסף, בהתאם למהות וסוג האתר ומטרתו, אפשר לכתוב מדריכים בסגנון איך להשיג, להכין, לשנות, לערוך, לתקן, לנקות וכו'. גוגל מציג את המדריכים השונים במיקום גבוה וזו טכניקה יעילה להשיג הרבה הקלקות, להגביר טראפיק לאתר ולקבל חשיפה עצומה בגלל הדירוג הגבוה.
מומלץ לעקוב אחר השינויים בדף תוצאות החיפוש של גוגל ולבדוק האם יש סוגי סכימה חדשים, ובהתאם לכך לעשות אופטימיזציה לאתר ולעדכן אותו. אתם יכולים להשיג יתרון משמעותי מול המתחרים ולקבל דירוג גבוה תוך שיפור משמעותי בטראפיק המגיע לאתר הלקוח.
זהירות עם הקישורים החיצוניים
עדכוני הליבה האחרונים בשנת 2020 וב-2021 הוכיחו כי גוגל נלחמת בתופעת ריבוי הקישורים. המגמה לשנת 2021 היא יצירת קישורים חזקים מאתרים סמכותיים בלבד, אין טעם לרכוש חבילת קישורים גדולה מאתרים לא רלוונטיים מאחר ואז אתם מסתכנים בנפילה משמעותית בדירוג האתר המקודם.
מומלץ לשלב קישורים חיצוניים רק לאתרים רלוונטיים לתחום העיסוק של האתר המקודם. אם בעבר האלגוריתם של גוגל התייחס רק לכמות הקישורים, כיום הוא מנתח אותם ומעניק דירוג לאתר לפי מידת הרלוונטיות של הקישור החיצוני, סמכותית האתר אליו מקשרים ועוד.
טיפ למקדמי האתרים – כדאי לבדוק את הקישורים הנכנסים של המתחרים כדי לבדוק האם כדאי גם לכם להחליף קישורים עם האתר ממנו המתחרה מקבל קישור.
כלל האצבע שצריך להנחות אתכם ב-2021 בנושא הקישורים החיצוניים הוא מדד ה-Trust Rank, לכן המטרה שלכם צריכה להתמקד בהפיכת האתר המקודם לאתר סמכותי המקושר לאתרים סמכותיים נוספים.
להטמיע קישורים פנימיים כדי לשפר במהירות את דירוג האתר
אם בשנים האחרונות כולם התמקדו בבניית מערך קישורים חיצוניים כיום ב-2021 ניתן להשיג Page Rank גבוה יותר על ידי קישורים פנימיים. קל להטמיע קישורים פנימיים באתר המקודם, זו פעולה מהירה ופשוטה מבחינת טכנית, והתוצאות שלה יפתיעו אתכם לטובה.
יש לציין כי יש שני סוגים של קישורים פנימיים, סוג אחד נועד לעשות סדר ולקבוע היררכיה בתוכן המופיע בעמוד מסוים באתר, כלומר הקישור הפנימי מסייע לגולשים לנווט את דרכם באתר ולמצוא את המידע הנחוץ עבורם, והאתר זוכה לדירוג גבוה יותר בגלל שיפור בחוויית המשתמש. הסוג השני של קישורים פנימיים מפנה את הגולשים לעמודים אחרים באתר, כך הגולש מבלה יותר זמן באתר המקודם והאלגוריתם של גוגל מעניק דירוג גבוה יותר.

תכנים ארוכים, איכותיים ורלוונטיים
כפי שידוע לכם גוגל אוהב תוכן, אך ב-2021 ולאחר עדכוני הליבה החדשים ניתן לראות כי האלגוריתם מעניק דירוג גבוה לתכנים מקוריים, איכותיים, ארוכים ורלוונטיים לחיפושי הגולשים. אין צורך להשקיע בצפיפות מילות מפתח כפי שהיה נהוג עד לפני כמה שנים, ניתן לשלב את ביטויי המפתח בצורה טבעית, וכיום גוגל מסוגל לבחון ולהעניק דירוג גבוה גם לתוכן איכותי שאין בו אף מילת מפתח או ביטוי זנב ארוך.
הטיפ שלנו הוא לכתוב תכנים המיועדים לגולשים ולא עבור גוגל. מקדמי אתרים ממשיכים במאמרי קידום פשוטים עם צפיפות מילות מפתח, וגוגל אינו מתרשם מהתכנים האלה ועשוי להעניק דירוג נמוך יותר לאתר אותו מקדמים.
המומחים לקידום אתרים ממליצים להקפיד בכתיבת התוכן על הכללים הבאים:
- תוכן ארוך ומקיף – חשוב להכין ולהעלות לאתר תכנים ארוכים ומקיפים, במיוחד כאשר מקדמים אתרים של בעלי מקצוע וחברות המספקות מוצרים, שירותים או מידע ספציפי. לא חייבים להעמיס בתכנים ארוכים, אך התכנים החדשים חייבים לספק מידע רלוונטי לחיפוש הגולש, ועליכם להנחות את כותב התוכן שלכם בהתאם.
- שילוב נכון של ביטויי המפתח – לאחר מחקר יסודי של ביטויי ומילות המפתח עליכם לשלב אותם נכון באתרים המקודמים. חשוב לשלב את הביטוי הראשי בכותרת הראשית של התוכן או הכתבה, להוסיף כותרות משנה, חלקן עם ביטויי מפתח נוספים, וכך גוגל והגולשים יוכלו להבין את הנושא המרכזי, לנווט את דרכם בקלות בגוף התוכן ולאתר את המידע הנחוץ להם בקלות. כאמור, יש לשלב את ביטויי המפתח באופן טבעי וחשוב להימנע מצפיפות גבוהה.
- מבנה נוח של הטקסט – חשוב להנגיש את התוכן העולה באתר ולערוך את המסמך כך שהגולשים יוכלו לקרוא את המידע בנוחות. לכן, כדאי לחלק את התוכן לפסקאות עם כותרות משנה, מומלץ לכתוב פסקאות קצרות יחסית של 5-3 שורות וכמובן להקפיד על שפה, פיסוק ותחביר.
עדכון תכנים קיימים
הרבה מאוד מקדמי אתרים שוכחים כי יש באתר של הלקוח תכנים איכותיים שזכו לדירוג גבוה, וכדאי להשתמש בכתובת הקיימת ובתוכן שכבר עבר סריקה. מומלץ לאתר את התכנים הירוקים שנמצאים במיקום גבוה, לערוך אותם ולהוסיף מלל רלוונטי, אפשר להוסיף לחלק מהתכנים הקיימים שאלות ותשובות או מידע עדכני לשנת 2021.
המטרה שלכם חייבת להיות תוכן איכותי וטוב יותר מהתוכן של המתחרים. התוכן חשוב יותר מאופטימיזציה טכנית לאתר, למרות שאין לוותר על אופטימיזציה,
בשנת 2021 עליכם להתייחס לראשי התיבות T-A-E, כלומרAuthoritativeness and Trustworthiness. האלגוריתמים של גוגל ושאר מנועי החיפוש מסוגלים לנתח ולדרג את התכנים בקלות, ותכנים שלא מוכרים כאיכותיים או שמופיעים בהם תכנים המנוגדים למדיניות של Google ושאר החברות זוכים לדירוג נמוך ואפילו לעונשים אם יש בתוכן מידע בעייתי.
התאמת האתר לחיפוש קולי
אחד הטרנדים הבולטים בעולם קידום האתרים לשנת 2021 הוא החיפוש הקולי. הטרנד החל כבר לפני כשנתיים אך רק השנה השימוש בחיפוש הקולי גובר בצורה משמעותית. על פי נתוני חברת גוגל בשנתיים האחרונות חלה עלייה משמעותית בחיפוש הקולי, והצפי הוא שבשנת 2021 יותר מ-50% מהחיפושים יבוצעו באמצעות החיפוש הקולי.
אגב, רוב החיפושים הנעשים באמצעות חיפוש קולי הם בסגנון של שאלות, וכפי שציינו בתחילת הכתבה גוגל מציג את התשובות בראש דף תוצאות החיפוש, ללא צורך בהקלדה (תוצאת אפס). תוצאות אפס מוצגות מעל מודעות הפרסום, הן זוכות לחשיפה עצומה וכדאי לכם להשקיע מאמצים כדי להגיע לשם.
חיפוש קולי מגדיל את החשיפה לאתר, משפר משמעותית את הטראפיק, וגם אם תחוו ירידה בהקלקות האורגניות, האתר יזכה לחשיפה רחבה, ואופציית החיפוש הקולי באתר המקודם משפרת את האמינות של האתר בעיני גוגל, לכן גם הדירוג שלו יעלה.
לשפר כל הזמן את חוויית המשתמש
עדכוני הליבה האחרונים, ב-2021 ובשנה החולפת, הוכיחו כי האלגוריתם של גוגל מעניק דירוג גבוה יותר לאתרים המספקים חוויית משתמש (UX) ייחודית. יש להתאים את האתר למכשירים שונים (אתר רספונסיבי), לבדוק איך העמודים נראים במסכים שונים, לשפר כל הזמן את מהירות טעינת האתר, לבצע שינויים בקוד, לעדכן תגיות, להסיר עמודי שגיאה, למחוק קישורים לא רלוונטיים, לשדרג את העיצוב ועוד.